Tojásos hal (Japán)
2008.10.12. 09:22
Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg tengeri halfilé, 4 tojás, 2 dl olaj, 1 evőkanál, liszt, kevés gyömbérpor, ˝ dl fehérpálinka, 6 dkg hagyma, 1 dl tej, só.
A tejet összekeverjük a liszttel, sóval, ebbe tesszük a halat, amelyet előzőleg vékony csíkokra vágunk. Néhány percig pihentetjük. A tojást kettéválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a gyömbérport, kevés sót, a pálinka felét, a fehérjéhez a megmaradt pálinkát és a lisztes tejet, amelyből már ekkorra kivettük a halat. A sütést a hallal kezdjük: serpenyőbe kevés olajat teszünk, ebbe kerül a hal. Néhány percnyi sütés után kivesszük, az olajban megsütjük külön a tojásfehérjét, külön a sárgáját, majd összekeverjük, a halat is hozzáadva. Néhány percig együtt sütjük. A tetejére szórjuk az apróra vágott megtisztított hagymát.
|