Finn töltött csuka
2008.10.12. 09:15
Hozzávalók 4 személyre: 1 kg csuka, 6 dkg vaj, 10 dkg vöröshagyma, 1 zacskó mirelit paraj, 20 dkg rizs, 1 tojás, ˝ dl citromlé, 4 dkg zsemlemorzsa, só, őrölt bors.
A csukát megtisztítjuk, kibelezzük és jól megmossuk. A halat kívül-belül megsózzuk, borsozzuk. Két evőkanál vajban a hal mindkét oldalát barnára sütjük, majd kivesszük, és ebben a zsiradékban megpároljuk a megtisztított apróra vágott hagymát. Közben megfőzzük a parajt, és szitán jól lecsurgatjuk. Megfőzzük a rizst, is, és jól leszűrjük. Összekeverjük a parajt, a rizst, a párolt hagymát, a tojást, és sózzuk, majd megtöltjük vele a csukát. Előmelegített sütőben vajjal kikent tűzálló edénybe tesszük, de mielőtt sütnénk, ráöntjük a citromlevet, és megforgatjuk zsemlemorzsában. A tetejére olvasztott vajat csöpögtetünk, és végül aláöntünk fél dl vizet. Körülbelül egy óra hosszat sütjük, többször öntözve a levével.
|