Harcsa Orly módra (francia)
2008.10.12. 09:13
Hozzávalók 4 személyre: 1,5 kg harcsa filé, 2 dl olaj, 10 dkg liszt, 2 tojás, 1 dl sör, só.
A harcsafiléket ujjnyi vastag csíkokra vágjuk és besózzuk. Közben a tojások sárgáit elkeverjük a liszttel, hozzáadjuk a sört, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk. Beletesszük a tojások felvert kemény habját, ügyelve arra, hogy ne törjön meg. Felhevítjük az olajat, és amikor forró, a masszába mártott harcsacsíkokat aranysárgára sütjük. Az olajból kiszedve, szalvétás tányéron a zsiradékot lecsepegtetjük. Párolt rizzsel vagy hasábburgonyával tálaljuk. Citromszeletekkel díszítjük és paradicsommártást vagy tartármártást, kínálunk mellé.
|