Halleves szakács módra
2008.10.12. 09:12
Hozzávalók 4 személyre: 1,2 kg pontyszelet, 20 dkg halikra, 8 cl olaj, 4 dl tejfel, 15 dkg vöröshagyma, ˝ dkg rózsa paprika, só.
A megtisztított és apró kockára vágott hagymát az olajon aranysárgára pirítjuk, egy kb. 3 literes fazékban. Meghintjük a rózsapaprikával, sózzuk és felengedjük 1,5 liter vízzel. Beletesszük a halszeleteket és a halikrát, mellyel kb. 30 percet főzzük, lassú, pezsgő tűzön. Amikor a megfőtt a hal, óvatosan hozzákeverjük a tejfelt, hogy sima maradjon. Forralni ezután már nem szabad. Bográcsokba merjük, és díszíthetjük paradicsom szelettel, zöldpaprika karikával, finomra vágott zöldpetrezselyemmel. Kívánságra, tésztát is főzhetünk bele.
|