Harcsaleves
2008.10.12. 09:11
Hozzávalók 4 személyre: 1,40 kg harcsa, 5 dkg vaj, 2 dkg liszt, 5 tojássárgája, 0,5 liter fehérbor, ˝ csomó petrezselyem zöldje, 10 dkg vöröshagyma, só.
A harcsát megtisztítjuk, megmossuk, levágjuk a fejét és a farkát. A gerinccsontról levágjuk a színhúst. A harcsahúst adagokra szeljük, sózzuk. A megtisztított vöröshagymát apróra vágva, kevés finomra vágott zöldpetrezselyemmel a vajban megpirítjuk. Hozzákeverjük a halfejet, a hal farkát, és a csontokat. 30 percig pároljuk, kevés fehérborral felöntve. Amikor megpuhult, átszűrjük. Ismét feltesszük a levet, beletéve a színhússzeleteket, felöntve vízzel, fehérborral. Felforraljuk, majd a tűzről levéve, lassan csurgatva, belekeverjük a tojássárgákat, melyet előtte simára kevertünk ma liszttel. Felmelegítjük, de nem forraljuk. Forrón tálaljuk. Ínyencek, kínálhatnak mellé vajban pirított kétszersültet, és díszíthetik kemény tojással.
|