Halleves vörösborral
2008.10.12. 09:10
Hozzávalók 4 személyre: 1,5 kg ponty, 20 dkg vöröshagyma, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg petrezselyemgyökér, 6 dkg zeller, 2 dl tejfel, 5 liszt, 3 dkg zsír, ˝ liter vörösbor, 1 babérlevél, őrölt bors, só, citrom.
A megtisztított, megmosott hal fejét, farkát levágjuk, és a megtisztított sárgarépával, zellerrel, petrezselyemgyökérrel, babérlevéllel, őrölt borssal ízesítve, sózva, kevés vízben, egyenletes tűzön megfőzzük. Ezután, ha kissé kihűl, áttörjük. Zsírral és liszttel világos rántást készítünk, beletéve az apróra vágott hagymát, feleresztjük a hallévvel. Vörösbort, citromlevet öntünk hozzá, ízlés szerint megsózzuk, az elkészült lébe rakjuk a halszeleteket. 30 percnyi főzés után tejfellel dúsítjuk, és tálaljuk.
|