Halleves paprikásan
2008.10.12. 09:08
Hozzávalók 4 személyre: 1,2 kg ponty, 8 dkg zsír, 20 dkg burgonya, 2 zöldpaprika, 10 dkg paradicsom, 1 dkg rózsa paprika, 10 dkg vöröshagyma, só.
Zsíron az apróra vágott hagymát szalmasárgára fonnyasztjuk, és ráhintjük a rózsapaprikát, majd vízzel felengedjük. Beletesszük a meghámozott kockára vágott burgonyát. A kicsumázott zöldpaprikákat és a paradicsomot vékony szeletekre vágva, tesszük a lébe, sóval ízesítjük. Beletesszük a megtisztított és feldarabolt halat. 30 percnyi forrás után kiszedjük a halat, csontjaitól megtisztítjuk, majd a szálka nélküli húst visszarakva a lébe, a levest forrón tálaljuk. Külön adhatunk mellé tejfelt, kívánság szerint, főtt csusza tésztát.
|