Káposztabundás hús
2008.10.11. 18:34
Hozzávalók: 4 szelet (48 dkg) sertéskaraj, 2 evőkanál mustár, 4-5 evőkanál zsír, 80 dkg savanyú káposzta, 1 kg burgonya, 3 dl tejföl, 3 tojás, só, őrölt bors, őrölt kömény, a tálaláshoz 2 dl tejföl, pirospaprika.
A hússzeleteket mustárral vékonyan megkenjük, majd a felforrósított zsírban mindkét oldalát hirtelen megpirítjuk. Lecsöpögtetve, nem túl közel egymáshoz nagyobb kizsírozott tepsibe fektetjük. A visszamaradó zsíron a kissé összevágott savanyú káposztát 5-6 percig pároljuk.
A burgonyát megtisztítjuk, durvára reszeljük, majd a tejföllel és a tojásokkal a káposztához adjuk. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, majd jól összekeverjük. A masszával vastagon beborítjuk a hússzeleteket. A tepsit alufóliával befedjük, majd előmelegített sütőben 200 fokon 1 órát sütjük. Ekkor a fóliát levesszük és további 30-35 percig pirítjuk, amíg egy kis színt nem kap. Tejföllel meglocsolva, pirospaprikával megszórva tálaljuk.
|