Flekken mustárbundában
2008.10.11. 18:29
Hozzávalók: 4 szelet (56 dkg) sertéstarja, 2 evőkanál zsír, só, őrölt bors, mustár, 10 dkg liszt.
A tarját enyhén kiverjük, sóval, borssal fűszerezzük. Fél-egy óra állás után egyik oldalát lisztbe, a másikat először mustárba, mártjuk, majd belisztezzük. Forró zsírban először a simán lisztezett oldalát sütjük ki, majd a mustáros felét is. Sültburgonyával tálaljuk, esetleg diómártással nyakon öntve. Legjobban a kovászos uborka illik hozzá.
(Diómártás: 10 dkg darált diót zsiradék nélkül enyhén megpirítunk, majd felöntjük 1 dl húslével. 2 dl tejfölből és 2 teáskanál lisztből készített habarással sűrítjük. ételízesítővel ízesítjük. Sültekhez finom, pikáns, ugyanakkor markáns íze van. Régies ételekhez konyakkal, barackpálinkával ízesítjük.)
|