Párolt pecsenye Dankó Pista kedvire
2008.10.11. 18:24
Hozzávalók: 4 szelet (64 dkg) marharostélyos, 3 paradicsom, 2 vöröshagyma, 2 sárgarépa, 1 fehérrépa, 10 dkg zeller, 10 dkg zöldborsó, 15 dkg gomba, 4 szelet füstölt szalonna, 5 dkg vaj, diónyi zsír, só, őrölt bors, ˝ csomó zöldpetrezselyem.
A szalonnaszeleteket beirdaljuk, kevés zsíron kakas tarélyt sütünk belőle. A szalonnát félretesszük, a zsírján a kiklopfolt, megsózott hússzeleteket hirtelen mindkét oldalán megsütjük. A hagymát a maradék pecsenyezsírban üvegesre pároljuk, rászórjuk a lehéjazott és feldarabolt paradicsomot, és a hússzeleteket ebben a mártásban (fedő alatt) puhára pároljuk.
A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, az apróra vágott petrezselyemmel vajban megpirítjuk, majd megsózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Tálaláskor ezekkel a pirított zöldségfélékkel szórjuk meg a mártással leöntött húst, szalmaburgonyával körítjük, és a kakastaréjokkal díszítjük. Fejessaláta adható hozzá savanyúságnak.
|