Kapuvári böllérmáj
2008.10.11. 18:18
Hozzávalók: 48 dkg sertésmáj, 30 dkg sertés vagy borjúvelő, 50 dkg vöröshagyma, 2-3 kávéskanál pirospaprika, 6-8 dkg zsír, só, őrölt bors.
A hagymát kb. 2-4 mm-es fél karikára vágjuk és megfonnyasztjuk a sok zsíron. Ha kész, rátesszük a megtisztított, 4-5 cm hosszú, 5-8 mm vastagra csíkozott májat és heves tűzön, állandóan keverve addig pirítjuk, míg a színét nem váltja fehérre minden darab. Ekkor levesszük a tűzről, jól elkeverjük a pirospaprikával. Ezután óvatosan hozzákeverjük a megtisztított, közepes méretre darabolt és forró zsíron megsütött, borssal finoman meghintett velőt és ízlés szerint sózzuk. Köretnek ajánlott a főtt kiskocka burgonya, savanyúságnak bármi megfelel, de legjobb a kovászos uborka vagy a csípős csalamádé.
|