Tárkonyos bárányleves
2008.10.11. 18:10
Hozzávalók: 50 dkg bárányeleje (vagy báránylapocka), 50 dkg vegyes leveszöldség, 1 csokor friss (vagy 1 evőkanál szárított) tárkony, 2 dl tejföl, 1 kis fej vöröshagyma, 10 dkg zöldborsó,
1-1 evőkanál liszt és margarin, csipetnyi cukor, 1 teáskanál tárkonyecet, só, törött bors.
A húst a csonttal együtt kis darabokra vágjuk, a hagymát felaprítjuk, a zöldségeket egyforma kis hasábokra vagdossuk. A tárkonyt finomra metéljük. A margarint felforrósítjuk, rátesszük a húsdarabokat, és kevergetés közben fehéredésig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a hagymát, azzal is pirítjuk egy percig, majd felöntjük 1 liter vízzel. Meghintjük a sóval, megborsozzuk, és majdnem puhára főzzük. Beletesszük a zöldségeket és készre főzzük. A tejfölt a liszttel, az ecettel és 1 dl vízzel simára keverjük, majd a tárkonyt is hozzáadjuk, és sűrű kevergetések közepette belecsorgatjuk a forrásban lévő levesbe. Kevergetve jól kiforraljuk, végül picit cukrozzuk.
|