Számadó juhászné leves
2008.10.11. 17:47
Hozzávalók: 30 dkg bárány apróhús, 1 fej vöröshagyma, só, törött bors, pirospaprika, 5 dkg zsír, 1 babérlevél, 5 dkg liszt, 1 tojás, 1,2 dl tejföl, 1,2 dl tejszín, 1-1 szál sárga- meg fehérrépa, csipet tárkony, ecet, rozmaring, bazsalikom, 1 citrom, kevés mustár, 1-2 dl fehérbor.
Az apróra vágott vöröshagymát zsírban aranysárgára pirítjuk, belerakjuk a kockákra vágott bárányhúst, megsózzuk, végül hozzáadjuk a kockákra vágott gyökeret, répát. Együtt megpirítjuk, liszttel beszórjuk, hozzáadjuk a paprikát és kevés vízzel felengedjük. Mustárral, citrommal, bazsalikommal, rozmaringgal, tárkonnyal, babérlevéllel és egy kis fehér borral ízesítjük.
|