Levesek : Savanyú tojásleves (Képpel) |
Savanyú tojásleves (Képpel)
2008.10.11. 17:46
Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 2 dkg zsír, 5 tojás, só, pirospaprika, 2 evőkanál liszt, citromlé, köménymag.
Az apró kockára vágott hagymát zsíron sárgára pirítjuk, majd rászórunk két evőkanál lisztet és simára keverjük. Ezután - a tűzről levéve - elkeverünk benne egy teáskanál pirospaprikát, majd felöntjük 1 l hideg vízzel és jól kikeverjük. Teszünk bele egy mokkáskanálnyi egész köményt, megsózzuk és felforraljuk. A forrásban levő levesbe beleütjük a tojásokat; az elsőt óvatosan elkeverjük, nehogy túl kicsi vagy túl nagy tojásdarabok képződjenek benne, a többit csak kis távolságról "belepottyantjuk" és nem keverjük, hogy egészben maradjon. Citromlével ízesítjük és tálalhatjuk.
|