Kukoricaleves
2008.10.11. 17:13
Hozzávalók: 40 dkg fagyasztott csemege kukorica, 10 dkg vöröshagyma, 2 dl tejföl, pirospaprika, ételízesítő, petrezselyemzöld, 1 kávéskanál cukor, 2 dkg zsír, 1 tojás, só, liszt.
A kukoricát az apró kockára vágott, zsíron megfonnyasztott hagymán megforgatjuk párszor, majd meghintjük két kávéskanál liszttel, fél kávéskanál pirospaprikával, apróra vágott petrezselyemmel, ráöntjük a tejfölt, elkeverjük benne és felöntjük vízzel vagy húslével, ételízesítővel és cukorral ízesítjük. Fedő alatt, kislángom főzzük kb. 5-6 percig, míg a kukorica kezd puhulni. Míg a leves fő, elkészítjük a galuskát: 2 dl-es bögrébe felütünk egy tojást, teszünk rá 2-3 csipet sót és annyi liszttel, amennyit fölvesz, jól kikeverjük. Ha a kukorica már majdnem megfőtt, kiskanállal beleszaggatjuk. Még egyet hadd rottyanjon, és kész is a finom leves.
|