Korhelyleves
2008.10.11. 17:11
Hozzávalók: 75 dkg savanyú káposzta, 25 dkg füstölt tarja kockára vágva, 10 dkg szárazkolbász karikára vágva, 10 dkg kolozsvári szalonna apróra vágva, 2 pár virsli karikára vágva, 2 fej vöröshagyma apróra vágva, 2 dkg zsír, szalonnabőr, pirospaprika, őrölt bors, 2-3 szárított piros erős paprika, 1 babérlevél, 4 dl tejföl, 2 dl vörösbor.
Majdnem ugyanúgy megy, mint a töltött káposztánál. A szalonna zsírján megpirítjuk a hagymát, rátesszük a füstölt húst és a vékony karikára vágott kolbászt. Mikor levet enged, elkeverjük benne a pirospaprikát és felöntjük a borral, majd beletesszük a fűszereket és a szalonnabőrt. Egy óra fövés után beletesszük a káposztát a levével együtt, 2 dl tejföllel, és még másfél óráig főzzük. Ezután 2 dl tejföllel behabarjuk és beletesszük a karikára vágott virslit, két-három perc forrás után kész. Akkor jó, ha két-három napig hűtőben tartjuk, naponta 5-10 percre felforraljuk.
|