LEBBENCSLEVES
2008.10.11. 13:57
Hozzávalók 4 személyre: 8 dkg füstölt szalonna, 10 dkg házilag gyúrt lebbencstészta, 1 kis fej vöröshagyma, 30 dkg burgonya, 4 db zöldpaprika, egy paradicsom, 1 dkg pirospaprika, ízlés szerint só.
A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk és állandó keverés mellett kisütjük. A zsír felét félretesszük a lebbencspirítás céljára. Ha szépen megpirult, zsírjáról leszűrjük, és a zsírban finomra vágott hagymát pirítunk. Ha a hagyma megpirult, pirospaprikával meghintjük, gyorsan elkeverjük, és kevés hideg vízzel felengedjük. Újból zsírjára pirítjuk és hozzáadjuk az egyforma apróra vágott és jól megmosott burgonyát, kissé tovább pirítjuk vele, amíg üveges lesz. Megsózzuk, törött borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a megtisztított és jól megmosott, egyenlő darabokra vágott friss paradicsomot ás zöldpaprikát (télen lecsót), majd csontlével felengedjük. Közben a lebbencstésztát a szalonna zsírjában megpirítjuk. Ha a burgonya már félig puha, belefőzzük a megpirított lebbencstésztát, a leszűrt töpörtyűt, és a levest készre főzzük. Utánaízesítjük és forrón tálaljuk.
|