HAMIS GULYÁSLEVES
2008.10.11. 13:55
Hozzávalók 4 személyre: 6 dkg zsír, 8 dkg vöröshagyma, 1 dkg paprika, 60 dkg burgonya, 1 gerezd fokhagyma, 1 g köménymag, 3 db zöldpaprika, 1 paradicsom vagy ennek megfelelő lecsó.
A zsírt a lábasban felhevítjük és hozzáadjuk a finomra vágott hagymát. Állandó keverés mellett, nem túl erős tűzön megpirítjuk. Ekkor meghintjük pirospaprikával, és gyorsan kevés vízzel felengedjük és elkeverjük. Ha zsírjára pirult, hozzáadjuk az apró, egyforma kockákra vágott és jól megmosott burgonyát, és addig pároljuk, míg üvegesedni kezd. Közben sózzuk és forró csontlével engedjük fel. Amikor a burgonya félig megfőtt, hozzáadjuk a megtisztított, jól megmosott és egyforma darabokra vágott zöldpaprikát és friss paradicsomot (télen lecsót). Utána ízesítve a levest, puhára főzzük. Csipetkével tálaljuk.
|