FEJTETTBAB-LEVES
2008.10.11. 13:54
Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg friss fejtett fehér bab, 3 dkg zsír, 3 dkg liszt, 3 dkg vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 3 g csemege pirospaprika, 1 zellerlevél, 15 dkg vegyes zöldség, 2 dl tejföl, ízlés szerint só, 30 dkg sertéscsont.
A kifejtett babot jól megmossuk, majd a csontlében feltesszük főni. Megsózzuk, egész fej hagymát, kevés zellerzöldet, vegyes zöldséget főzünk bele, amit tálalás előtt a levesből kiveszünk. Világosbarnára pirított, finomra vágott hagymával, reszelt fokhagymával és pirospaprikával ízesített rántással rántjuk be. Tejfölt keverünk bele, és jól felforraljuk. Szükség esetén tejfölös habarással is sűríthetjük. Csipetkét főzünk bele. Aki szereti, babérlevelet is tehet bele. Egy kis kanál ecet is kerülhet hozzá, ízlés szerint.
|