ZÖLDSÉGLEVES
2008.10.11. 13:53
Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé), 25 dkg borjú- vagy sertéscsont, 4 dkg vaj, 3 dkg liszt, késhegynyi pirospaprika, 5 dkg rizs és 1 dl tejföl, fél csomó zöldpetrezselyem.
A megtisztított zöldséget apró kockákra vagy finom metéltre vágjuk, 2 dkg vajon megpirítjuk, majd feleresztjük 1˝ liter vízzel. Felforraljuk, és főzés közben többször megmosott rizst teszünk bele. (A zöldséggel egy időben tegyük fel a rizst, mert a főzési időtartamuk egyforma.) Elkészítjük a rántást 2 dkg vajból és 3 dkg lisztből, melybe a finomra vágott vöröshagymát, a finomra aprított petrezselyem zöldet és a paprikát elkeverjük. Ezután felöntjük a levessel, melyben előzőleg a borjú- vagy sertéscsontot főztük, és óvatosan elkeverjük, hogy a rántás ne legyen csomós. Tejföllel ízesítjük.
|