BURGONYALEVES
2008.10.11. 13:52
Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg burgonya, 4 dkg zsír, 3 dkg liszt, 6 dkg vöröshagyma, két késhegynyi paprika, fél csomó zöldpetrezselyem, ízlés szerint só.
40 dkg burgonyát megtisztítunk, apró kockára vágva, néhány zellerlevéllel, az egész hagymával 1˝ liter vízben főzzük. Készítsünk 4 deka zsírból és egy kis lisztből vékony rántást, melyet a finomra vágott zöldpetrezselyemmel, a paprikával elkeverünk, egy kis hideg vízzel feleresztünk és összevegyítünk. Aztán addig forraljuk csendesen, míg a burgonya puha nem lesz. Tálaláskor pár kanál tejföllel is ízesíthetjük. Betétnek csipetkét adunk. Díszítésként szórjuk meg kevés finomra vágott snidlinghagymával.
|