LIBALEVES
2008.10.11. 13:50
Hozzávalók: 1 liba háta és vastag szárnyai, 35 dkg vegyes zöldség, 1 kis fej vöröshagyma, két cikk fokhagyma, 3 g egész bors, 3 g gyömbér és ízlés szerint só.
A libalevest húslevesszerűen főzzük öreg liba hátából és szárnyából. Ha egész libát vásároltunk, beletehetünk más részeket is. A jól megmosott libahúst hideg vízben feltesszük főni, megsózzuk, majd lehabozzuk és a vastagabb darabokra vágott zöldségeket, a hagymát és fokhagymát beletéve, lassú egyenletes forrás mellett puhára főzzük. Betétnek adhatunk maceszgombócot, daragaluskát vagy finommetéltet. Úgy szép tálalni, ha a húst és a zöldségeket is szépen elrendezzük, külön-külön tálon. Így mindenki annyit és azt vehet, amennyit és amit kíván. (Csontos tányért tegyünk mindenki elé!)
|