Tojáskrém
2008.10.11. 13:43
Hozzávalók 1kg elkészítéséhez: 25 db tojás, 30 dkg vaj, 25 dkg besamelmártás, 2 citrom, őrölt fehérbors, só, porcukor, mustár.
A tojásokat megfőzzük, a forró vizet leöntve, hideg vízbe téve hagyjuk kihűlni. Megtisztítjuk, kettévágjuk, sárgáját külön edénybe helyezzük. Majd keverőedénybe téve a besamelt, és a tojássárgákat finom szálú drótszitán átpasszírozzuk. Keverés közben beletesszük, a kikevert vajat, őrölt fehérborssal, porcukorral, mustárral, sóval, és a kifacsart citromok szűrt levével ízesítjük, majd habverővel simára keverjük. Felhasználható: szendvicsekhez; alapkrémként vagy a kész szendvics spicceléséhez (díszítéséhez), töltött paradicsomokhoz, kaszinó tojás töltelékeként is hasznosítható. Keverhetünk hozzá ízlés szerint; finom csíkokra vágott sonkát vagy főtt csirkemell csíkokat. Hűtőben 2-3 napig eltartható. Jól lehűtve és nylondobozba zárva, kirándulásra is vihetünk magunkkal, hűtőből kivéve 5 órán át fogyaszthatjuk.
|