Szardellakrém
2008.10.11. 13:41
Hozzávalók 1kg elkészítéséhez: 20 dkg konzerv ajókagyűrű, 20 dkg füstölt hal, 35 dkg margarin vagy vaj, 30 dkg besamel, 4 db citrom leve.
A füstölt hal szálkáit eltávolítjuk, és finom tárcsájú húsdarálón átengedjük. A konzerv ajókagyűrű olaját leöntjük, és az ajókagyűrű darabokat, a besamellel összekeverjük, majd finomszálú drótszitán átpasszírozzuk. Egy keverőedénybe helyezzük, hozzáadjuk a szűrt citromlevet, a darált füstölt halat, és a margarint vagy vajat, habverővel simára keverjük. Fogyasztható: szendvicsekhez. Hűtőben egy-két napig áll el. Megfelelően hűtve és nylondobozba zárva, kirándulásra is vihetünk, 5 órán át fogyasztható.
|