Sonkakrém
2008.10.11. 13:39
Hozzávalók 1 kg elkészítéséhez: 60 dkg sonka, 30 dkg besamel, 25 dkg margarin vagy vaj, őrölt fehérbors, só
A sovány sonkát feldaraboljuk, közepes kockákra, s a kész besamelhez keverjük, majd finom tárcsájú húsőrlőn többször átengedjük, keverőedénybe tesszük, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk az időközben kikevert vajat, és fakanállal simára keverjük. Fogyasztható: szendvicsekhez, roládokhoz, de főételek töltelékébe is használhatjuk, stb. Egy-két napig eláll a hűtőben. Kirándulásra is vihetjük, megfelelő hűtés után, fogyasztható 5 órán át. Szükség szerint készíthető, füstölt oldalassal, tarjával vagy visszamaradt füstölthús-végekből.
|