Rokfort krém
2008.10.11. 13:33
Hozzávalók 1kg elkészítéséhez: 15 dkg rokfort sajt, 6 dkg vaj, 1közepes metélőhagyma, só, 4 szál zellerzöld, őrölt bors, mustár.
A rokfort sajtot, és a vajat csipetnyi sóval, őrölt borssal és mustárral egy keverőtálba tesszük. Villával vagy habverővel összekeverjük, közben hozzáadjuk a tisztított, finomra vágott metélőhagymát, és a szintén finomra vagdalt zellerzöldet, mellyel tovább keverjük. Az elkészítés után, hűtőbe helyezzük, és 4-5 órát hűtjük, hogy az ízek jól összeérjenek. Fogyasztható: sült húsos szendvicsek kenéséhez, de tea mellé is vacsorára, reggelire egyszerű étel kenyérre kenve és mellé adhatunk, sózott retek szeleteket vagy zöldpaprikát, paradicsomot. Főételek ízesítéséhez is használhatjuk, csirke vagy pulykamellbe töltve. Kirándulásra is vihető, jól zárható dobozba téve, de előtte külön le kell hűteni.
|