Lengyel tojássaláta
2008.10.11. 13:31
Hozzávalók 4 személyre: 8 db tojás, 10 dkg vöröshagyma, őrölt fehérbors, só, fél csomó petrezselyemzöld, 5%-os fehérborecet, olaj, 1 fej saláta.
A tojásokat megfőzzük, hűtjük, lehámozzuk és apró kockákra vágjuk, keverőedénybe helyezzük. A megtisztított hagymát apró kockára vágjuk és kevés olajon megfuttatjuk, a tűzről levéve hagyjuk kihűlni. Majd a tojásokra öntjük, hozzáadjuk a finomra vágott zöldpetrezselymet, őrölt fehérborsot, sót, fehérborecetet és a megmosott, széles metéltre vágott fejessalátát. Finoman fakanállal összekeverjük Hűtőbe tesszük, jól záródó, műanyag edénybe tesszük. Friss kenyérrel fogyasztjuk. Kiránduláson, 4 órán át fogyasztható.
|