Ínyencsaláta
2008.10.11. 13:29
Hozzávalók 4 személyre: 15 dkg konzerv rákhús, 15 dkg konzerv tengeri kagyló, 10 dkg konzerv spárga, 10 dkg konzerv gomba, 1 fejes saláta, 1 tubus majonéz, citromlé, só, porcukor, fél dl ketchup, fél dl konyak, 1 dl tejszín.
A konzerv rákhúst, a konzerv kagylót, a konzerv spárgát, a konzerv gombát nagyobb kockákra vágjuk, keverőtálba helyezzük. A jól megmosott, megtisztított salátafejet, széles metéltre vágjuk, és hozzáadjuk a majonézt, az átszűrt citromlét, a porcukrot, a ketchupöt, sót, konyakot és végül a tejszínt. Az anyagokat fakanállal lazán átkeverjük, hogy ne törjenek össze. Hűtőbe tesszük, jól záródó, műanyag edénybe tesszük. Friss kenyérrel fogyasztjuk. Kiránduláson, 4 órán át fogyasztható.
|