Svájci saláta
2008.10.11. 13:26
Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg ementáli sajt, 1 db zöldpaprika, 1 nagy paradicsom, 1 fejes saláta, 10 dkg csemegeuborka, 10 dkg burgonya, 10 dkg zeller, 1 tubus majonéz.
A meghámozott főtt burgonyát, a főtt zellert, a hámozott csemegeuborkát, a megmosott fejes salátát metéltre vágjuk, és keverőedénybe tesszük. Hozzáadjuk a héjától megtisztított, kockára vágott sajtot, a kockázott paradicsomot, és a csumázott kockázott zöldpaprikát, végül az egészet a majonézzel könnyedén összekeverjük. Hűtőbe tesszük, és ha összeért, jól záródó, műanyag edénybe tesszük. Friss kenyérrel fogyasztjuk. Kiránduláson, 4 órán át fogyasztható.
|