Orosz hússaláta
2008.10.11. 13:25
Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg főtt hátszín, 10 dkg burgonya, 10 dkg alma, 1 evőkanál mustár, 10 dkg csemegeuborka, só, őrölt fehérbors, porcukor, 4 db tárkonylevél, 1 tubus majonéz, 10 dkg füstölt főtt marhanyelv, fél csomó petrezselyemzöld.
A főtt hátszínt, a meghámozott csemegeuborkát, az almát, a főtt marhanyelvet, a héjában főtt, meghámozott és kihűlt burgonyát vékony metéltre vágjuk, keverőedénybe tesszük, és hozzáadjuk a majonézt, mustárral, őrölt borssal, sóval, porcukorral, finomra vágott tárkonnyal-, petrezselyemmel ízesítjük, és jól összekeverjük. Hűtőbe tesszük, és ha összeért, jól záródó, műanyag edénybe tesszük. Friss kenyérrel fogyasztjuk. Kiránduláson, 4 órán át fogyasztható.
|