Olasz makaróni saláta
2008.10.11. 13:24
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg főtt makaróni, 15 dkg konzerv marinált paradicsompaprika, 10 dkg csemegeuborka, 15 dkg mortadella sajt, 15 dkg ementáli sajt, fél csomó metélőhagyma, 1 kávéskanál fokhagymakrém, 1 dl joghurt, só, őrölt fehérbors, 5%-os almaecet.
A főtt makarónit háromcentis darabokra vágjuk, a marinált paradicsompaprikát, a csemegeuborkát és a mortadellát csíkokra szeljük. Keverőedénybe tesszük. Hozzáadjuk a majonézt, a joghurtot, az almaecetet, a sót, az őrölt fehérborsot, a fokhagymakrémet, a finomra vágott metélőhagymát, és a reszelt ementálit, és az egészet lazán összekeverjük. Hűtőbe tesszük, és ha összeért, jól záródó, műanyag edénybe tesszük. Friss kenyérrel fogyasztjuk. Kiránduláson, 4 órán át fogyasztható.
|