Magyaros heringsaláta
2008.10.11. 13:23
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg konzerv pácolt hering, tejföl, piros csemege paprika, 1 közepes paradicsom, 1 zöldpaprika.
A konzerv pácolt heringet, egy keverőedénybe öntjük, kivesszük a heringeket. A heringek gerincét kivesszük és bőrüket lehúzzuk, nagyobb kockára vágjuk. Az ecetből kivesszük a hagymát és a keverőedénybe tesszük, hozzáadjuk a tejfölt, a héjától megtisztított kockára vágott paradicsomot, a kicsumázott és szintén kockára vágott zöldpaprikát, meghintjük 1 teáskanál, csemege piros paprikával. Fakanállal finoman átkeverjük. Hűtőbe tesszük, és ha összeért, jól záródó, műanyag edénybe tesszük. Friss kenyérrel fogyasztjuk. Kiránduláson, 4 órán át fogyasztható.
|