Sonkakrémes ragasztott keksz
2008.10.11. 13:17
Hozzávalók 10 db elkészítéséhez: 16 dkg vaj, 18 dkg liszt, 8 dkg őrölt, hámozott mandula, 20 dkg sonkakrém (lásd; hidegkonyhai receptek:1 kg-os sonkakrém recept), 1 tojássárgája, só.
A gyúródeszkára öntjük a lisztet, mélyedést készítünk, melybe beletesszük a puha vajat és az őrölt mandulát a tojássárgát, sót, kevés langyos vízzel jól összegyúrjuk, és egy óráig hűtőszekrénybe helyezzük. Hűtés után a gyúródeszkára tesszük, majd három mm vastagra kinyújtjuk, különböző kekszformákkal kiszaggatjuk, és tepsire téve, forró sütőben megsütjük. A sütőből kivéve egy darabot megkenünk sonkakrémmel, majd egy másik kekszet a tetejére helyezünk, ezt mindaddig folytatjuk, míg a kekszek el nem fogynak. Langyosan hűtés nélkül egy napig fogyaszthatjuk. Kirándulásra is vihetünk magunkkal nylonba és dobozva téve.
|