Burgonyás botok csirkemellel
2008.10.11. 13:13
Hozzávalók 10 db elkészítéséhez: 20 dkg liszt, 20 dkg burgonya, 4 tojássárgája, 10 dkg főtt csirkemell (előző napról maradt), 1 dkg élesztő, csipetnyi szerecsendió, só.
A gyúródeszkára helyezett lisztben mélyedést készítünk, és beletesszük a tisztított, megfőzött és simára passzírozott burgonyát, a tojássárgákat, elmorzsoljuk benne az élesztőt. Jól összegyúrjuk és meleg helyen, fél órát pihentetjük, ruhával letakarva. Kelesztés után ismét jól összegyúrjuk, de belekeverjük az egész apróra vagdalt csirkemellet, és ízesítjük reszelt szerecsendióval, sóval. Fél órára hűtőbe helyezzük. Hűtés után, kinyújtjuk és öt mm vastag téglalap alakúra, formázzuk. Ízlés szerinti rudakat vágunk, majd tepsibe téve tetejét megkenjük felvert tojással, és forró sütőben felhúzatjuk, majd a hőmérsékletet alacsonyabbra véve készre sütjük. Langyosan azonnal fogyasztható. Kihűlés után nylonba csomagolva vihetjük kirándulásra. Egy-két napig ízletes finom étek.
|