Marhahússalátával töltött kifli
2008.10.11. 13:11
Hozzávalók 10 db kifli töltéséhez:10 db kifli, 25 dkg marhahús (maradék), 2 tojás, 1 citrom, 1 csomó újhagyma, 1 tubus majonéz, mustár, 1 nagy gerezd fokhagyma, só, őrölt bors.
Ezt levesben főtt lehűtött marhahúsból készíthetjük. A tojásokat megfőzzük keményre, majd hideg víz alatt meghámozzuk, és félretesszük. A majonézt egy keverőtálba nyomjuk, hozzáadjuk a megtisztított és vékony karikákra vágott újhagymát, a reszelt főtt tojásokat, megtisztított zúzott fokhagymát és a kettévágott kiflik, kiszedett belsejét, a vékony csíkokra megvágott marhahúst. Ezeket egy fakanállal finoman, hogy ne törjön, össze megkeverjük. Ízesítésként sót, őrölt borsot, és a kifacsart citrom levét kavarjuk bele. Egy órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. A hűtőből kivéve a kiflikbe töltjük, és csomagoljuk nylonba, majd alufóliába külön-külön. Ismét hűtőbe helyezzük. Készíthetjük még marhahús helyett, vékonyra karikázott virsliből Fogyasztható: hűtőben tartva 1-2 napig, a kiránduláson, 5 órán át.
|