Sertéshússalátával töltött kifli
2008.10.11. 13:09
Hozzávalók 10 db kifli elkészítéséhez: 10 db kifli, 25 dkg sertéssült (előzőnapról maradt is lehet), 1 alma, 15 dkg burgonya, 1 közepes ecetes uborka, 2 tojás, 1 tubus majonéz, 1 kávéskanál mustár, só, őrölt bors, 1 citrom.
A burgonyát megmossuk, és lábosban feltesszük héjában főni, ha háromnegyedik megfőtt, beletesszük a tojásokat is. A megfőtt burgonyát lehámozzuk, a tojásokat meghámozzuk és külön edényben félre tesszük. Vékony csíkokra felvágjuk az ecetes uborkát, a sertéssültet, és a főtt burgonyát. Ugyanígy vágjuk meg a meghámozott és magvától, magházától megtisztított almát is. A keverőtálba kinyomunk a tubusos majonézből 10 dkg-ot, hozzákeverünk egy kevés mustárt, a kifacsart citrom levét, sót és őrölt borsot, és habverővel jól összekeverjük, majd beletesszük a csíkokra vágott anyagokat. A tojásokat lereszeljük, és szintén belekeverjük. A kifliket hosszában kettévágjuk, a belsejét kivesszük, majd a salátához keverjük, és a hűtőbe tesszük. Egy órán át hagyjuk az ízeket összeérni, majd a hűtőből kivéve, a kiflikbe töltjük, egyenletesen elosztva. Csomagoljuk nylonba és alufóliába egyenként, majd helyezzük ismét vissza a hűtőbe. Fogyasztható: hűtőben tárolva 1-2 napot, a kiránduláson, 5 órán át.
|