Almás-mézes rántott zsemle
2008.10.11. 13:08
Hozzávalók 10 db elkészítéséhez: 10 db zsemle, 30 dkg alma, 1 citrom, 3 tojás, 8 dkg liszt, 10 dkg morzsa, 1 dl méz, 10 dkg vaj, ízlés szerint; fahéj, olaj a sütéshez.
Az előkészített, kettévágott zsemléket, megvajazzuk, az almákat meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, és vékony szeletekre vágjuk, elosztjuk a zsemlékben. A citromot kifacsarjuk és levét, az almaszeletekre, csepegtetjük, fahéjjal, mézzel ízesítjük. Összecsukva lisztbe mártjuk, majd a felvert tojásba és morzsában meghempergetjük. Serpenyőben bő forró olajban, aranysárgára sütjük. Sütés után, szalvétára szedjük, hogy leitassuk az olajat. Kihűlés után nylonzacskókba csomagoljuk. Felhasználható: kiránduláson, 5 órán át.
|