Sajtos-párizsis rántott zsemle
2008.10.11. 13:05
Hozzávalók 10 db elkészítéséhez: 10 zsemle, 3 tojás, 8dkg liszt, 10 dkg morzsa, 10 dkg vaj, 15 dkg sajt, 15 dkg parizer, só, olaj a sütéshez.
A zsemléket kettévágjuk, megkenjük vajjal, és belehelyezzük a vékonyra felszeletelt sajtot, és a parizert. A továbbiakban, mint a rántott szelet készítésekor járunk el. A serpenyőben bő olajat forrósítunk, a zsemléket lisztbe mártjuk, majd tojásba és meghempergetjük a morzsában, belehelyezzük az olajba. Aranysárgára sütjük, kivéve az olajból szalvétára helyezzük, leitatjuk az olajat, és ha kihűlt, nylonzacskókba rakjuk. Felhasználható: kiránduláson 5 órán át.
|