Karottás- tejfelkrémes csukott zsúrkenyér
2008.10.11. 13:00
Hozzávalók 10 szelet elkészítéséhez: 70 dkg zsúrkenyér, 8 dkg vaj, 30 dkg karotta (sárgarépa), 20 dkg tejfelkrém (lásd; hidegkonyhai receptek:1kg-os recept).
A kenyeret szélességében, három egyenlő részre vágjuk. Az alsó szeletet megvajazzuk. A karottát megtisztítjuk, és lábosban sós, cukros vízben megfőzzük, majd leszűrve hideg vízzel lehűtjük, szalvétával leitatjuk a vizet. Az így elkészített karottát felrakjuk a vajazott kenyérre. Felhelyezzük a középső szeletet, melyet a tejfelkrémmel kenünk meg egyenletesen, tetejét ráhelyezzük. Nylonba és fóliába csomagoljuk, hűtőbe tesszük, hogy 1-2 órát érjen. A kiránduláson az étkezés megkezdésekor 10 szeletre vágjuk. Felhasználható: hűtőben tárolva 1-2 napig, ha elvisszük hátizsákban kb. 5 órán át.
|