Sajtkrémes-gyulais csukott kenyér
2008.10.11. 12:57
Hozzávalók 10 szelet elkészítéséhez: 70 dkg zsúrkenyér, 20 dkg gyulai kolbász, 8 dkg vaj, 20 dkg sajtkrém (lásd; hidegkonyhai receptek:1kg-os recept).
A kenyeret szélességében, háromfelé vágjuk. Az alsó szeletet megvajazzuk és rárakjuk, a vékonyra felvágott gyulai kolbászt, majd ráhelyezzük a középső szeletet, melyet sajtkrémmel egyenletesen megkenünk és beborítjuk a tetejével. Nylonba és alufóliába csomagoljuk, hűtőbe helyezzük, hogy 1-2 órát érjen. A kiránduláson az étkezés megkezdésekor 10 szeletre vágjuk. Felhasználható: hűtőbe tartva 1-2 napig, ha elvisszük hátizsákban kb. 5 órán át.
|