Sonkakrémes minyonszendvics
2008.10.11. 12:51
Hozzávalók 10 db elkészítéséhez: 40 dkg fehérkenyér, 10 dkg vaj, 20 dkg sonkakrém (lásd; hidegkonyhai receptek 1kg-os sonkakrém recept).
Az 1cm-es vastag kenyérszeleteket 5 cm átmérőjű kerek szaggatóval kiszúrjuk. Az így nyert kerek kenyérszeletkéket félbevágjuk úgy, hogy fél cm vastagságúak legyenek. Egy szendvicsre négy db fél cm vastag kiszúrt kenyér jut. A kerekre kiszúrt kenyérszeleteket vajjal vékonyan megkenjük, közülük hármat simacsöves nyomózsákba tett sonkakrémmel felspirccelünk, egymásra rakjuk, s a negyedik szelettel befedjük. Tetejét és oldalát vajjal kenjük meg. Nylonba és alufóliába csomagoljuk darabonként, és hűtőbe tesszük. Felhasználható: hűtőben tárolva 1-2 napig, ha elvisszük hátizsákban kb. 5 órán át.
|