Ízes habok hideg vacsorához
2008.10.09. 12:19
Hozzávalók: 2 dl tejszín, 20 dkg túró, 1 pohár tejföl, 1 pár száraz kolbász (15 dkg), 20 dkg mirelit zöldborsó, só, bors, 1-1 teáskanálnyi apróra vágott, friss kakukkfű, bazsalikom, és zsálya, 1 evőkanál mustár, 1 fej lilahagyma, 1 púpos kávéskanál fokhagymakrém
Elkészítés:
A tejszínhabból egy keverőtálban kemény habot verek, majd hozzákanalazom a fél pohár tejfölt, aztán a leturmixolt, előfőzött zöldborsót. Az egészet alaposan összeforgatom, majd enyhén megsózom.
Egy másik tálba beledobom a túrót, majd hozzákanalazom a maradék tejfölt. Összekeverem és befűszerezem; só, bors, friss kakukkfű, friss bazsalikom, friss zsálya apróra vágva, egy kis mustár, az apróra vágott lilahagyma, végül a kávéskanálnyi fokhagymakrém. Az egészet alaposan összekeverem, és már tálalok is.
A kétféle habot tányérra kanalazom, a kolbászt felkarikázom, majd a krémek mellé szórom.
|