Sonkás sajttekercs
2008.10.09. 12:17
Hozzávalók: 40 dkg trappista sajt, 3 dkg vaj, 10 dkg krémsajt, 1 evőkanál mustár, só, őrölt bors, 15 dkg főtt füstölt tarja, fél csokor petrezselyem.
Elkészítés:
A vajat a krémsajttal simára keverjük. Hozzáadjuk a mustárt, sózzuk, borsozzuk. A füstölt tarját ledaráljuk és a fölaprított petrezselyemmel együtt a sajtkrémhez keverjük.
A trappista sajtot egy darabban forró vízbe tesszük. Lassú tűzön addig főzzük, míg formálhatóan puha lesz. Nem kell forralni, forrásközeli hőfok pompásan megteszi. Fontos, hogy a sajt belül is puha legyen, különben nem tudjuk nyújtani. Ha kívül-belül puha, óvatosan leszűrjük, deszkára vagy nedves ruhára kiborítjuk és sodrófával fél cm vékony lappá nyújtjuk. Rásimítjuk a sonkás krémet és szorosan fölcsavarjuk, formáljuk.
Behűtjük 2-3 órára, majd hidegen fölszeletelve tesszük tálra, más sajtfélék társaságába.
|