Csiremelles sült töltött zsemle
2008.10.09. 11:47
Hozzávalók: 6 db zsemle, 10 szelet csirkemellsonka, 8 szelet sajt + még egy kicsi a tetejére, 2 kis pohár tejföl, só, chilis fűszersó (esetleg őrölt chili vagy bors, ha nincs), vaj.
Elkészítés:
A zsömléknek levágjuk a tetejét (kb. 1-2 cm). Az alsó részt kivájjuk, hogy egy viszonylag vékony burok maradjon csak meg, a zsömlebelet félretesszük. A kalapokat és a kivájt zsömlék karimáját megvajazzuk. Kiborítjuk egy tálba a tejfölt, jól megszórjuk a fűszersóval (chilivel vagy borssal), megsózzuk, elkeverjük.
A sonkát és a sajtot pici darabokra vágjuk, és azt is belekeverjük, ahogy a kis darabokra szaggatott zsömlebelet is.
Az egészet összekeverjük, aztán a kivájt zsömlékbe adagoljuk. Visszatesszük a kalapokat, a zsömlék tetejére sajtot szórunk, és sütőben addig sütjük, amíg a sajt megpirul.
|