Pityókás betyár csirke
2008.10.09. 08:59
Hozzávalók: 1 db sütni való csirke, 15 dkg vöröshagyma, 4 db újhagyma, 1 db póréhagyma, 1 db piros húsú paprika, 1 db sárga húsú paprika, 3 evőkanál olaj, 2 dl fehérbor, 2 dl zöldség lé (lehet kockából is), 1/2 kg brokkoli, 1 dl citromé, só, bors.
Elkészítés:
A megtisztított csirkét locsoljuk meg citromlével, sózzuk, borsozzuk, és pihentessük fél órát. Közben a megtisztított hagymát negyedeljük, a póréhagymát és az újhagymát karikázzuk fel, a paprikát pedig vágjuk csíkokra. Olajozott tűzálló edénybe tegyük a csirkét, pirítsuk át, majd szórjuk köré a szeletelt zöldséget és a szétszedett brokkolit. Locsoljuk meg a maradék olajjal, pohárnyi fehérborral és leveskockából feloldott zöldség lével. Fél órára, középmeleg sütőbe is betehetjük.
Süssük, pároljuk addig, amíg a csirke húsa puha nem lesz. Tálra szedve, szeletelve kínáljuk a leszűrt, pirított zöldségekkel.
|