Kolbászos-káposztás rétes
2008.10.09. 08:37
Hozzávalók: 1 csomag réteslap (8 lap, amiből 2 rúd lesz), fél fej (80dkg) fejeskáposzta, 25 dkg parasztkolbász, 5 evőkanál étolaj, só, őröltbors (vigyázzunk az ízesítésre, mivel a kolbász is fűszeres), 3 evőkanál kristálycukor.
Elkészítés:
A káposztát megmossuk, lereszeljük, besózzuk, majd 30 percig állni hagyjuk. Kinyomkodjuk a káposzta levét. Egy mély lábasban 4 evőkanál olajat és 2-3 kanál cukrot karamellizálunk, majd rátesszük és barnára pirítjuk a besózott káposztát és a felkockázott kolbászt. Folyamatos kóstolgatás mellett sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk a tölteléket, majd elzárjuk a gázt, és picit hagyjuk kihűlni.
A réteslapokat különválasztjuk, 1 rúdhoz 4 lapot használunk. Az első lapot egy nedves konyharuhára fektetjük, megcsepegtetjük olajjal, majd rátesszük a második, harmadik, majd negyedik lapot, és mindet megcsepegtetjük olajjal. A káposztás tölteléket kettéválasztjuk, és az egyik felét az első rúdhoz kiterített réteslapokra terítjük. A nedves konyharuha segítségével óvatosan felterítjük és zsírozott vagy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a káposztás rétest. A másik 4 lappal ugyanígy járunk el, majd mindkét rudat még a sütés előtt picit megolajozunk. Előmelegített, forró sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük a réteseket, és melegen fogyasztjuk.
|