Húsos-zöldséges rétes
2008.10.09. 08:32
Hozzávalók 4 adaghoz: 2 + 2 ek. olívaolaj, 10 dkg vöröshagyma, 1 közepes cukkini (kb. 20 dkg), 15 dkg darált sovány marhahús, 1 tasak Bolognai spagetti Rafinéria, 4 réteslap, olaj, 2 ek. zsemlemorzsa.
Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk, és apró kockára vágjuk, a cukkinit felkockázzuk (fél cm-esre). Az olaj egyik részén megpároljuk a zöldségeket, majd a húst is megpirítjuk, és az egészet felöntjük 2,5 dl hideg vízzel. Hozzáadjuk a Bolognai spagetti Rafinériát, kevergetve felforraljuk, majd gyenge tűzön készre főzzük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A töltelék felét beletöltjük két egymásra helyezett, olajjal megkent réteslapba és feltekerjük. Ugyanezt megismételjük a hátralévő két lappal is. A rétesek tetejét is megkenjük olajjal és sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 fokos sütőben 10 perc alatt készre sütjük őket.
|