A petrezselyem leveleit lecsipkedjük a szárról és finomra aprítjuk. A vajat megolvasztjuk, majd keverőtálban alaposan kikeverjük a reszelt citromhéjat, a citromlevet és a petrezselymet, majd sóval és borssal ízesítjük. A keveréket csillagvégű habzsákba töltjük. Egy megfelelő mé retű tálcát sütőpapírral letakarunk, a vajból rózsákat nyomunk rá, végül a hűtőbe tesszük.
A lazactörzsek mindkét oldalát megkenjük citromlével. Kevés olajjal, és fóliával lefedve, hűtőbe helyezzük.
Szabadban: előkészítjük a parazsat. A szeleteket enyhén sózzuk, borsozzuk, a grillácson mindkét oldalon átsütjük. (A sütési idő kb. 12 perc.). A lazacszeletekre vajrózsát helyezünk és citromkarikával díszítve tálaljuk. Grillezett főtt burgonya a hozzáillő köret.