Hozzávalók: 1,20 kg sertésoldalas, finomított só, 8 szem egész fekete bors, 2 babérlevél, 1 húsleveskocka, 6-7 gerezd fokhagyma, -a páchoz: 5 dl ketchup, 4 evőkanál méz, 1 mokkáskanál őrölt bors, 1 kiskanál rozmaring és oregánó, 4 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál Worcester-szósz, 1 kiskanál finomított só, - a mártáshoz; 1 kis fej vöröshagyma, 1 dl tejföl, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem zöldje, 1 mokkáskanál finomított só, csipetnyi őrölt bors.
Az oldalast megmossuk, lábosba tesszük, és annyi hideg vizet öntünk rá, hogy ellepje. Megsózzuk, az egész borsot, és a megtisztított fokhagymagerezdeket mellé dobjuk. Kis lángon addig főzzük, amíg az oldalas annyira meg puhult, hogy a csontot megfordíthatjuk a húsban. Ez kb. egy órát vesz igénybe. A tűzről lehúzva főzőlevében hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a pácot. A ketchupot a mézzel és a többi hozzávalóval összekeverjük. Az oldalast levéből kiemeljük, lecsöpögtetjük, és a mártásba forgatjuk, hogy az mindenhol beborítsa. Majd fóliába csomagolva hűtőbe helyezzük.
Szabadban: előkészítjük a parazsat. Ezután grillrácsra fektetjük, és parázs fölött - időnként megforgatva- addig pirítjuk, míg a méztől egészen sötétbarna nem lesz. Ez adja jellegzetes zamatát. A körethez a burgonyát folyó víz alatt kefével alaposan megsikáljuk, majd megtörölgetjük, és egyenként alufóliába csomagoljuk. A hús alatt parázsló faszénbe dobjuk. 40-45 percig sütjük, ezalatt biztosan megpuhul. A mártáshoz a hagymát megtisztítjuk, megreszeljük, és a tejföllel, a zúzott fokhagymával meg a felaprított petrezselyem zöldjével összekeverjük. Megsózzuk, megborsozzuk. Tálaláskor a burgonyákon az alufóliát megbontjuk, tetejüket keresztben kissé bevágjuk, és a mártással meglocsoljuk. A megpirult oldalast feldarabolva, fatálon, salátákkal kínáljuk.