Vörösboros frissítő
2008.10.07. 23:36
Hozzávalók 4 személyre:
1 narancs
1 citrom
20 dkg vegyes szezon gyümölcs
1 dl konyak
1 l vörösbor
5 dkg cukor
1 üveg szódavíz
jég
Előkészítés:
A narancsot, citromot megmossuk, karikára vágjuk, mély tálkába tesszük. A többi gyümölcsöt is megtisztítjuk, ha kell, aprítjuk, hozzáadjuk a narancs citrom keverékhez, és megöntözzük a konyakkal. Hűtőbe tesszük 1-2 órára.
Elkészítés:
A vörösbort összekeverjük a cukorral, és kb. 10 percre betesszük a hűtőbe. A lehűtött gyümölcsöket nagy bólés tálba tesszük, ráöntjük a vörösbort, és jól összekeverjük. Ízlés szerint szódavízzel hígítjuk, és a gyümölcsökkel együtt tört jégre adagoljuk.
|